Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Έργα ύψους 28,500 εκατομυρίων ευρώ για τον Δήμο Γεροσκήπου τα τελευταία 8 χρόνια

 

Τα εγκαίνια του συνδετήριου δρόμου Γεροσκήπου – παραλιακών περιπτέρων (Λεωφόρος Μάριου Τόκα) εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην παρουσία αξιωματούχων του κράτους , τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου ενώ προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος τα Δημοκρατίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους Δήμους της Πάφου εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την οργάνωση που παρουσιάζουν καθώς, όπως είπε, τα όσα έργα πρότειναν μέχρι σήμερα ήταν ώριμα έργα προς εκτέλεση, γι αυτό και παρουσιάζεται η μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε σχέση με τους προϋπολογισμούς και τα εξαγγελθέντα έργα.
Αναφορικά με τον Δήμο Γεροσκήπου ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για έργα της τάξης των 28,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν την τελευταία 8ετία και τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης είτε έχουν δρομολογηθεί.
Μεταξύ αυτών όπως ανέφερε είναι :
Η κατασκευή του οδικού διχτύου που συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με την Δημοτική Πλαζ,
Η επέκταση του Νηπιαγωγείου,
Η αναβάθμιση και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων,
Το υπο κατασκευή Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο «Χρστόφορος Χατζηλαμπρής»,
Αναπτυξιακά εργα 17,5 εκατομυρίων που αφορούν την 2η φάση της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την κατασκευή του κόμβου Λεωφόρου Μακαρίου και Ιπποκράτους, την αναβάθμιση του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου, το υπο κατασκευή τμήμα του Βόρειου Παακαμπτηρίου Γεροσκήπου- σύνορα των Δημοτικών ορίων Πάφου που θα ολοκληρωθεί αρχές του 2022.
Η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή της Οδού Κινύρας με τον Β παρακαμπτήριο που βρίσκεται στο στάδιο της κατακύρωσης της προσφοράς ενώ έχει ανατεθεί στον Δήμο είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ετοιμασία μελέτης για αναβάθμιση του εναπομείναντος τμήματος της Λεωφόρου Μακαρίου μέχρι τα όρια της Κολώνης.
Τέλος ευχαρίστησε θερμά όλους για την στενή συνεργασία που έχουν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι πάντα στο πλευρό τους.

 

 

Back to top