Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ  ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΟΥ
ΚΑΙ  ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Ο Δήμος Γεροσκήπου ανακοινώνει:

 

  1. Όλοι οι κάτοχοι επαγγελματικών υποστατικών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), οι οποίοι ασκούν επιχείρηση, επιτήδευμα, εμπόριο, βιομηχανία, επάγγελμα ή εργασία στην περιοχή του Δήμου Γεροσκήπου, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια Αρχή, δηλαδή τον Δήμο Γεροσκήπου, για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας επαγγελματικού υποστατικού (άρθρα 103 και 103Α του περί Δήμων Νόμου).

Η αίτηση για την έκδοση άδειας λειτουργίας επαγγελματικού υποστατικού πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από πιστοποιητικό τελικής έγκρισης του επαγγελματικού υποστατικού ή τίτλο ιδιοκτησίας όπου να αναγράφεται το υποστατικό και συμφωνία μίσθωσης ή άδεια χρήσης του υποστατικού, σε περίπτωση που ο/η αιτητής/αιτήτρια δεν είναι ο/η ιδιοκτήτης/τρια.

Σε περίπτωση που ο/η αιτητής/αιτήτρια είναι εταιρεία, η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα πιστοποιητικά σύστασης διευθυντών, γραμματέα, έδρας της εταιρείας και να αναφέρονται σ’ αυτή οι σκοποί, το είδος, ο αριθμός υπαλλήλων και το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

  1. Όλοι οι κάτοχοι επαγγελματικών υποστατικών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), τα οποία χρησιμοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Γεροσκήπου: (α) για θεατρική, κινηματογραφική, μουσική παράσταση, πολιτική, κοινωνική, ψυχαγωγική, αθλητική δραστηριότητα, οποιοδήποτε θέαμα για το κοινό (β) μουσικοχορευτικά κέντρα, δισκοθήκες, καμπαρέ, μπυραρίες, μπαρ ή άλλο ψυχαγωγικό σκοπό εμβαδού πέραν των 50 τ.μ. (γ) εστιατόρια, ταβέρνες, σνακ μπαρ, καφετέριες, πιτσαρίες πέραν των 50 τ.μ. (δ) λούνα παρκ, σφαιριστήρια ή άλλοι χώροι αναψυχής όπου διατηρούνται ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον Δήμο Γεροσκήπου για την εξασφάλιση άδειας για τη χρήση οικοδομής για ορισμένους σκοπούς (άρθρο 112 του περί Δήμων Νόμου). Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από τα ακόλουθα: (α) Πιστοποιητικό τελικής έγκρισης (β) Πιστοποιητικό καταλληλότητας εκδιδόμενο από τον Δήμο Γεροσκήπου. Για την έκδοση του εν λόγω πιστοποιητικού, απαιτείται η εξασφάλιση πιστοποιητικού καταλληλότητας από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, πιστοποιητικού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και Υγειονομικού Πιστοποιητικού από την Αρμόδια Αρχή (γ) Συμφωνία μίσθωσης ή άδειας χρήσης του υποστατικού, σε περίπτωση που ο/η αιτητής/αιτήτρια δεν είναι ο/η ιδιοκτήτης/τρια.

Σε περίπτωση που ο/η αιτητής/αιτήτρια είναι εταιρεία, η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα πιστοποιητικά σύστασης, διευθυντών, γραμματέα και έδρας της εταιρείας.

  1. Οι αιτήσεις για την έκδοση άδειας λειτουργίας επαγγελματικού υποστατικού πρέπει να υποβληθούν στο Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γεροσκήπου. Τα έντυπα αίτησης διατίθενται από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και είναι επίσης αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.geroskipou.org.cy .
  2. Οι αιτήσεις πρέπει να συμπληρώνονται κατάλληλα και να περιέχονται σε αυτές με ακρίβεια όλα τα ζητούμενα στοιχεία, τα οποία να τεκμηριώνονται με τα αναγκαία πιστοποιητικά ή άλλα έγγραφα.
  3. Τονίζεται ότι σε περίπτωση παράλειψης υποβολής αίτησης ή απόρριψης της αίτησης, ο Δήμος Γεροσκήπου θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα δικαστικά μέτρα, περιλαμβανομένης της έκδοσης διατάγματος για την αναστολή λειτουργίας μη αδειοδοτημένου υποστατικού.
  4. Για πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στον κ. Κυριάκο Νεάρχου, Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών, στο τηλ. 26961425.

Για το έντυπο της αίτησης , ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

https://www.geroskipou.org.cy/documents/%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb/

Back to top