Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Βράβευση Δήμου Γεροσκήπου

Βράβευση Δήμου Γεροσκήπου

Ο Διεθνής Κριτής του προγράμματος της Γαλάζιας Σημαίας απένειμε στον Δήμο Γεροσκήπου το 1ο βραβείο καλής πρακτικής στην κατηγορία «Συνέργειες για τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης του πλαστικού στον Δήμο».

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αρνητικές επιπτώσεις του πλαστικού στην καθημερινή μας ζωή, ο Δήμος Γεροσκήπου, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Ακτή» και με τη συμμετοχή των σχολείων που βρίσκονται στα δημοτικά όρια Γεροσκήπου, εγκαινίασαν από το 2020 πρόγραμμα στη, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, Δημοτική Παραλία, για σκοπό τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση του PMD.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευαισθητοποίηση για τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, με ενημερώσεις στα σχολεία, καθαρισμούς παραλιών και συλλογή, διαχωρισμό, ζύγισμα και μεταφορά των υλικών στο Πράσινο Σημείο Κολώνης. Τα τενεκεδάκια αλουμινίου συλλέγονται από την οργάνωση Cans For Kids, η οποία τα εκμεταλλεύεται για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την αγορά εξοπλισμού για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Βράβευση Δήμου Γεροσκήπου

Back to top