Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Εναρκτήρια Διάλεξη 17ου Κύκλου «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο»

Tο «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο», που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος, άνοιξε τις πύλες του για τον 17ο κύκλο διαλέξεων, στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Ο θεσμός συνεχίζει για 17η συνεχή χρονιά την προσπάθεια για πνευματική εγρήγορση του κοινού του Πάφου μέσω της παράδοσης εκλαϊκευμένων διαλέξεων από μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι διαλέξεις εμπλουτίζονται και με τη συμμετοχή μελών διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού άλλων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς.

Ο 17ος κύκλος διαλέξεων του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο» περιλαμβάνει έξι διαλέξεις και θα διαρκέσει  μέχρι και τις 28 Μαΐου 2021. Ένας δυναμικός και ενδιαφέρων κύκλος διαλέξεων προσκαλεί τους κατοίκους όλων των ηλικιών της Πάφου σε ένα γόνιμο διάλογο για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας σήμερα.

Η εναρκτήρια διάλεξη δόθηκε από την Καθηγήτρια Αρχαιολογίας στην Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, κα. Μαρία Ιακώβου, η οποία ανέπτυξε το θέμα, «Μια άγνωστη ακρόπολη και ένας μυστήριος τύμβος: Ανασκαφές Πανεπιστημίου Κύπρου στην Παλαίπαφο (2006 – 2020)».

 

Η διάλεξη ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της συνδημότισσας μας και απόφοιτης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνας Μιλτιάδους, η οποία έφυγε άδικα από τη ζωή πριν δύο περίπου χρόνια μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με σοβαρή ασθένεια.

 

Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων, το κοινό μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.

 

Χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος είναι η εφημερίδα «Πολίτης».

 

Back to top