Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Καθαρισμός οικοπέδων και ακατοίκητων υποστατικών στον Δήμο Ανατολικής Πάφου.



Ο Δήμος Ανατολικής Πάφου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της καλής εμφάνισης της διοικητικής του περιοχής, καλεί τους ιδιοκτήτες ανοικτών ιδιωτικών χώρων/οικοπέδων και ακατοίκητων υποστατικών, που βρίσκονται εντός των δημοτικών του ορίων, όπως μεριμνήσουν για την καθαριότητά τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Συγκεκριμένα, οι ανοικτοί ιδιωτικοί χώροι/οικόπεδα θα πρέπει να καθαριστούν και να απαλλαγούν όχι μόνον από άγρια βλάστηση και σκύβαλα, αλλά και από άλλα άχρηστα υλικά και αντικείμενα.

Επιπλέον, ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες ότι όλα τα άχρηστα που θα προκύψουν από τον καθαρισμό θα πρέπει να μεταφερθούν σε κατάλληλες εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων ή στο “Πράσινο Σημείο” Κολώνης (ώρες λειτουργίας καθημερινά 8.00π.μ. – 5.00μ.μ. και Σάββατο 8.00π.μ. – 1.00μ.μ.), όπου παραλαμβάνονται δωρεάν διάφορα είδη οικιακών αποβλήτων.

Τονίζεται ότι, σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος, για την αντιμετώπιση περιπτώσεων πρόκλησης οχληρίας ή ακαλαισθησίας και αποκατάσταση των ανέσεων των δημοτών, θα προχωρήσει στον καθαρισμό και την απαλλαγή τους από άγρια βλάστηση, σκύβαλα, άχρηστα υλικά και αντικείμενα, χρεώνοντας τους ιδιοκτήτες των τεμαχίων, τα οποία θα καθαριστούν από ειδικά συνεργεία του Δήμου, το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο.

Για κάθε οικόπεδο, η ελάχιστη χρέωση αντιστοιχεί στο ποσό των €80.00. Οι χρεώσεις των ακατοίκητων υποστατικών υπολογίζονται ανάλογα με τις εργατοώρες και τον όγκο των ακαθαρσιών που θα προκύψουν.

Σημειώνεται ότι η ευθύνη για τον καθαρισμό βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του τεμαχίου, έστω και αν έχουν τοποθετηθεί/απορριφθεί άχρηστα υλικά από τρίτους.

Ο Δήμος Ανατολικής Πάφου επιθυμεί τη συνεργασία του κοινού, καθώς η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τμήμα Υγείας και Καθαριότητας (26 960 863) ή στην Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Δημοτών (77 77 86 60).

Back to top