Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μείωση φορολογιών και τελών από το Δήμο Γεροσκήπου

Σε στήριξη επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από την πανδημία Covid-19 προβαίνει ο Δήμος Γεροσκήπου

Μειώσεις σε όσες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας Covid-19 βάσει των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας ενέκρινε ο Δήμος Γεροσκήπου σε πρόσφατη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μειώσεις αφορούν τα πιο κάτω:

Α. Τέλη Σκυβάλων (με εξαίρεση τα οικιστικά υποστατικά στα οποία θα επιβληθεί η ίδια χρέωση με το προηγούμενο έτος) και Δικαιώματα Χρήσης Επαγγελματικών Υποστατικών (Άδειες Επαγγελματικών Υποστατικών).

Οι μειώσεις αφορούν επιχειρήσεις και επαγγελματικά υποστατικά όπως φαίνονται αναλυτικά στον επεξηγηματικό πίνακα οι οποίες είχαν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους βάσει των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας.

Οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις καλούνται όπως υποβάλουν ένσταση έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν από την ημερομηνία λήξης που θα αναγράφεται στα σχετικά τιμολόγια που θα αποσταλούν από το Δήμο Γεροσκήπου. Οι ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται στο Δήμο Γεροσκήπου (έντυπο ένστασης) και να συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως επεξηγούνται πιο κάτω και στη συνέχεια θα εξετάζονται από την αρμόδια Επιτροπή.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εξέταση όλων των πιο πάνω μειώσεων είναι:

  1. Βεβαίωση από εγκεκριμένο Λογιστή / Ελεγκτή που θα επιβεβαιώνει την περίοδο που το συγκεκριμένο υποστατικό ήταν κλειστό, καθώς και τη χρήση του ως το διάταγμα.
  2. Βεβαίωση Κοινωνικών Ασφαλίσεων / Αίτημα για βοήθεια/ Έγκριση επιχορήγησης λόγω αναστολής εργασιών.
  3. Πρόσθετες διευκρινίσεις οι οποίες θα κριθούν απαραίτητες από το Δήμο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Γεροσκήπου www.geroskipou.org.cy όπου αναγράφονται αναλυτικά τα ποσοστά μειώσεων ανά κατηγορία ή να αποτείνονται στο Οικονομικό Τμήμα του Δήμου Γεροσκήπου στα τηλ. 26961424, 26961427, 26961516, 26960772, 26960745 ή στο email accounts@geroskipou.org.cy

 

Αρχεία:

Μείωση Φορολογικών Τελών

Πίνακας Ομοιόμορφων Μειώσεων

Οικιακά Υποστατικά Τέλη

Έντυπο Ένστασης

Back to top