Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Παρουσίαση μελέτης για την προστασία των νοτιοδυτικών ακτών Πάφου

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, στον Πολυχώρο «Αττικόν», η δημόσια παρουσίαση της εγκριθείσας μελέτης για το έργο της προστασίας και βελτίωσης των νοτιοδυτικών ακτών των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τους Μελετητές του έργου που είναι η Κοινοπραξία Διον. Τουμαζής & Συνεργάτες – Ρογκάν και Συνεργάτες Α.Ε.

Η περιοχή μελέτης είναι συνολικού μήκους τεσσάρων χλμ. περίπου και οριοθετείται από τα δημοτικά μπάνια Πάφου στα δυτικά μέχρι την τουριστική πλαζ Γεροσκήπου στα νότια.

Η μελέτη έχει ως κύριο στόχο να καθοριστεί η στρατηγική για την ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης με την προστασία της ακτής από τη διάβρωση και τη βελτίωση της ποιότητας της παραλίας, ούτως ώστε να είναι συμβατή με τουριστικές χρήσεις και χρήσεις αναψυχής και να παρέχει κυρίως τις απαραίτητες ασφαλείς συνθήκες χρήσης της ακτής από τους λουόμενους.

Το προϋπολογιζόμενο κόστος εκτιμάται στα δέκα (10) εκατομμύρια ευρώ και θα το επιμεριστούν οι δυο δήμοι, οι ξενοδόχοι της περιοχής και το κράτος, ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα ένταξής του στα συγχρηματοδοτούμενα από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία έργα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top