Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αποξήλωση Εναέριας Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Υψηλής Τάσης

Αποξήλωση Εναέριας Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Υψηλής Τάσης

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο Δήμος Γεροσκήπου χαιρετίζει την έναρξη υλοποίησης της δέσμευσης που ανέλαβε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για αποξήλωση της εναέριας γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, που βρίσκεται κατά μήκος της Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού στη Γεροσκήπου.

Αναφερόμαστε σ’ ένα αίτημα των εκάστοτε δημοτικών συμβουλίων Γεροσκήπου, που η διεκδίκησή του ξεκίνησε ήδη από το 1998 και κορυφώθηκε το 2015 μέσω αγωγής που υπεβλήθη στο Δικαστήριο Πάφου. Μέσω της αγωγής αυτής, ο Δήμος εξασφάλισε τη δέσμευση της ΑΗΚ για υπογειοποίηση του δικτύου και αποξήλωση της γραμμής.

Με την αποξήλωση των συγκεκριμένων πυλώνων, η Γεροσκήπου απαλλάσσεται πλήρως από εναέριες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, γεγονός που προστατεύει τη δημόσια υγεία και το ανθρώπινο περιβάλλον της πόλης μας.

Η πολύχρονη αυτή προσπάθεια ήταν συλλογική. Το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου εκφράζει την απογοήτευσή του για την άκομψη και άστοχη ανακοίνωση της «Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου», με την οποία επιχείρησε να οικειοποιηθεί το θετικό για τη Γεροσκήπου αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

Back to top