Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Γαλάζια Σημαία» σε Παραλίες της Γεροσκήπου

Ο Δήμος Γεροσκήπου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, για το έτος 2021, τρεις παραλίες του έχουν βραβευθεί με τη «Γαλάζια Σημαία». Οι παραλίες αυτές είναι η Λαϊκή Παραλία, η Πλαζ ΚΟΤ Γεροσκήπου και η παραλία με την ονομασία «Παχύαμμος 2», η οποία βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Ledra.

Το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» είναι πρώτα απ’ όλα μια εκστρατεία εκπαίδευσης και πληροφόρησης. Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί σύμβολο υψηλής ποιότητας και καλής οργάνωσης της ακτής. Απονέμεται κάθε χρόνο στις παραλίες που συμμορφώνονται σε μια σειρά κριτηρίων που συμπεριλαμβάνουν την ποιότητα των νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, καθώς και την ασφάλεια και ορθή διαχείριση των παραλιών.

Η κάθε τοπική αρχή που θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και να βραβευθεί για μια συγκεκριμένη ακτή πρέπει να κατανοήσει καλά τα κριτήρια που απαιτούνται και να τα εφαρμόσει απολύτως.

Η επίσημη τελετή για την απονομή των «Γαλάζιων Σημαιών» σε παραλίες της Κύπρου έγινε στο Νέο Χωριό Πάφου την περασμένη Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021.

 

Back to top