Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

Εν όψει της επανέναρξης της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Δήμος Γεροσκήπου διατρανώνει τη θέλησή του για τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου, επικεφαλής.

Αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα της Βουλής των Αντιπροσώπων να επιφέρει αλλαγές επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών είχε καταλήξει στη σύσταση είκοσι δήμων (όχι δεκαεπτά, όπως ήταν η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών). Ανάμεσα στους δήμους αυτούς ήταν και ο Δήμος Ανατολικής Πάφου.

Προσδοκούμε ότι η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα διατηρήσει τη θέση αυτή και θα επαναβεβαιώσει την εισήγησή της για τη δημιουργία του Δήμου Ανατολικής Πάφου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Γεροσκήπου έχει αποδείξει με δύο ανεξάρτητες μελέτες, αλλά και με αυτή του ίδιου του ΥΠ.ΕΣ., ότι είναι ένας βιώσιμος δήμος, που μπορεί να δημιουργήσει μαζί με τις γειτονικές κοινότητες ένα ισχυρό δήμο στην ανατολική Πάφο προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Εννοείται, φυσικά, ότι δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή απαίτηση ή προϋπόθεση για τον αριθμό των δήμων.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών όπως αναθεωρήσει την αρνητική του στάση έναντι του Δήμου Γεροσκήπου και να λάβει σοβαρά υπόψη του τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top