Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο κύριος Αντώνης Τρακκίδης παραπλανεί…

Αναφορικά με το παραπλανητικό δημοσίευμα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Τρακκίδη θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Είναι μετά λύπης μας που παρατηρούμε ότι, για μια ακόμη φορά ο κος Τρακκίδης παραπληροφορεί δίδοντας λανθασμένα μηνύματα που πολλές φορές μπορεί να έχουν και αρνητικό αντίκτυπο στους πολίτες και γενικότερα στην κοινωνία. Είναι διπλά λυπηρό γιατί ο κος Τρακκίδης είναι και Μέλος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Γεροσκήπου και για πολλοστή φορά αντί να ενημερώνεται σωστά από τους Υπηρεσιακούς του Δήμου και τον Δήμαρχο, επιλέγει να κινδυνολογεί αναφέροντας ανακρίβειες εκμεταλλευόμενος ευαίσθητα θέματα όπως είναι η δημόσια υγεία.

Ο Δήμος Γεροσκήπου ευαισθητοποιημένος σε θέματα Περιβάλλοντος και Προστασίας της Δημόσιας Υγείας δίνει καθημερινά αγώνα για την ευημερία και την ποιότητα ζωής των Δημοτών του. Ενημερώνουμε επίσημα ότι δεν υπάρχει κανένα καταγραμμένο περιστατικό λοίμωξης ή άλλης ασθένειας (αυτό θα έπρεπε να δηλωθεί στις Κρατικές Υγειονομικές Υπηρεσίες) στο Δήμο Γεροσκήπου που να προκλήθηκε από τρωκτικά ή έντομα όπως λανθασμένα αφέθηκε να νοηθεί από τον κον Τρακκίδη.

Ο Δήμος Γεροσκήπου διαθέτει κατάλληλο από επιστημονικής και τεχνικής άποψης Προσωπικό για τον έλεγχο και την καταπολέμηση των τρωκτικών, εντόμων καθώς και άλλων βλαβερών οργανισμών. Ο Δήμος Γεροσκήπου με βάση τον Περί Βιοκτόνων Νόμο και τους Περί βιοκτόνων (Επαγγελματική χρήση βιοκτόνων) Κανονισμούς του 2011, διαθέτει Αδειοδοτημένο Συνεργείο εκτέλεσης επαγγελματικών εργασιών εφαρμογής βιοκτόνων και έχει καταρτίσει και εφαρμόζει συστηματικά, ειδικά προγράμματα σε δημόσιους και άλλους κοινόχρηστους χώρους καθώς και σε ευαίσθητες περιοχές όπως είναι τα αργάκια, οι αγροτικές περιοχές, τα βραχώδη υψώματα (σπηλιές) και το παραλιακό μέτωπο.

Ταυτόχρονα επιλαμβάνεται παραπόνων που αφορούν θέματα πρόληψης ή/και καταπολέμησης των βλαβερών οργανισμών και ενημερώνει ή δίνει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες που ζητούνται από ενδιαφερόμενους πολίτες. Προγράμματα ελέγχου και καταπολέμησης των τρωκτικών και των εντόμων εφαρμόζονται τουλάχιστον δύο φορές των χρόνο και από συνεργεία του Σ.Α.ΠΑ. σε όλους τους αγωγούς τουκεντρικού αποχετευτικού συστήματος καθώς και σε αγωγούς ομβρίων υδάτων που παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα.

Έχουμε άριστη συνεργασία με το Αρμόδιο Τμήμα του Κράτους (Τμήμα Γεωργίας), το οποίο ελέγχει κάθε χρόνο τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό, τα προγράμματα εφαρμογής και οτιδήποτε άλλο αφορά την χρήση βιοκτόνων στο Δήμο Γεροσκήπου. Ο τελευταίος έλεγχος που διενεργήθηκε στον Δήμο μας από τον Κλάδο Ελέγχου Αγροχημικών του Τμήματος Γεωργίας ήταν στις 08 Αυγούστου 2019 χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε παρατήρηση ή σημείο συμμόρφωσης.

Τέλος, επισημαίνουμε το γεγονός ότι ο Δήμος Γεροσκήπου είναι πάντοτε στη διάθεση των δημοτών του αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη για την επίλυση προβλημάτων και την προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.

 

Back to top