Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη “EURODYSSEE”

Η Ένωση Δήμων Κύπρου σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Κύπρου και το Τμήμα Εργασίας, προσκαλεί νέους ανέργους να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής πείρας EURODYSSEE.

Το πρόγραμμα EURODYSSEE προσφέρεται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω του Τμήματος Εργασίας σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων Κύπρου, και δίνει την ευκαιρία σε νέους 18-32 ετών να αποκτήσουν εργασιακή πείρα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα (occupational/vocational training) για περίοδο 4-7 μηνών) σε μία από τις περιοχές-μέλη του προγράμματος EURODYSSEE.  Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να στέλνει κάθε χρόνο 4-5 νέους/νέες  για απόκτηση πρακτικής εμπειρίας.

Όλες οι θέσεις του προγράμματος είναι διαθέσιμες στο www.eurodyssee.eu.

Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση μέρους του κόστους διαβίωσης που επιβαρύνονται οι συμμετέχοντες, ασφαλιστική κάλυψη (συμπ. για ατύχημα, έναντι τρίτων, κοινωνικές ασφαλίσεις), δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης εντατικών μαθημάτων ξένης γλώσσας κατά την περίοδο κατάρτισης και παρέχει βοήθεια για την διαμονή.

Η επιχορήγηση της κινητικότητας δίνεται στους συμμετέχοντες από τους συμβαλλόμενους φορείς της εκάστοτε χώρας υποδοχής και το ύψος της επιχορήγησης εξαρτάται από τους κανονισμούς της χώρας υποδοχής.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν νέοι  οι οποίοι:

  1. Είναι μεταξύ 18 και 32 ετών κατά την ημερομηνία αναχώρησής τους,
  2. Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης,
  3. Έχουν ολοκληρώσει κατάρτιση ή σπουδές (κάτοχος σχετικού πιστοποιητικού ή τίτλου) στο πεδίο στο οποίο σχετίζεται η πρακτική άσκηση που προσφέρει η θέση.
  4. Έχουν νόμιμη  παραμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία
  5. Είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτες οποιουδήποτε άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και μπορούν να διακινηθούν ελεύθερα και χωρίς διατυπώσεις στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προτεραιότητα θα δοθεί σε συμμετέχοντες με προορισμό άλλο από τη χώρα καταγωγής τους.
  6. Έχουν επαρκή γνώση της γλώσσας που θα χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης
  7. Δεν είναι λήπτες περισσότερης από μίας πηγής χρηματοδότησης για την σχετική πρακτική άσκηση
  8. Δεν έχουν χρηματοδοτηθεί προηγουμένως από το Τμήμα Εργασίας για πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής πείρας (Eurodyssee, Leonardo da Vinci, Erasmus+).

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα αποτείνεστε στην κα Αλεξία Τσαούση, Τμήμα Εργασίας, στο τηλ.: 25827329 και στην ηλ. διεύθυνση: atsaousi@dl.mlsi.gov.cy.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), την Eurodyssée General Secretariat, το Assembly of European Regions (AER) και τους συμβαλλόμενους φορείς των περιοχών-μελών του προγράμματος EURODYSSEE.

 

Back to top