«ΙΕΡΟΚΗΠΕΙΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ» 6η Διάλεξη και Τελετή Λήξης 15ου Κύκλου (24/5)

Με τη διάλεξη «Ο ρόλος της Βιβλιοθήκης στη σύγχρονη κοινωνία: το παράδειγμα του Κέντρου Πληροφόρησης Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» του Πανεπιστημίου Κύπρου», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, στις 7.00μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, ολοκληρώνεται ο 15ος κύκλος του θεσμού διαλέξεων «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο», που ως γνωστόν συνδιοργανώνουν ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος 93.7fm.

Ομιλητές της διάλεξης θα είναι η Έλενα Διομήδη-Παρπούνα, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Βιβλιοθήκης, και ο Φίλιππος Ιωάννου, Αρχιτέκτονας Μηχανικός στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη διάλεξη θα παρουσιαστεί η ιστορία, το περιεχόμενο και το έργο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου από της ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα, τόσο σε ό,τι αφορά τις συλλογές και τις υπηρεσίες, αλλά και τη στήριξη που παρέχει στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου. Με την πρόσφατη μετεγκατάστασή της στο νέο κτήριο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», θα αναπτυχθεί επίσης το ιστορικό πίσω από το μεγάλο αυτό έργο προετοιμασίας και υλοποίησής του, καθώς και οι προοπτικές αξιοποίησης και περαιτέρω προσφοράς της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς τους χρήστες της. Επίσης, θα γίνει αναφορά στο ίδιο το κτήριο, από τη σύλληψη της ιδέας σχεδιασμού μέχρι και την υλοποίησή του (αρχιτεκτονική προσέγγιση και περιγραφή).

Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του 15ου χρόνου και η απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης, στην παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Τάσου Χριστοφίδη.

Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων το κοινό, αλλά και το ακροατήριο του Ράδιο Πάφος Παγκύπρια, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα «Πολίτης», UCY Voice 95,2

 

Πληροφορίες: 22894305/ 26960857

Back to top
elΕλληνικά
en_USEnglish elΕλληνικά