News

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

 

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

Ο Δήμος Γεροσκήπου, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και με κύριο στόχο την έμπρακτη στήριξη των νέων, προκηρύσσει αριθμό υποτροφιών – βοηθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019 -2020.

Βασικά κριτήρια επιλογής υποτρόφων:

 • Δημότης Γεροσκήπου
 • Κυπριακή Υπηκοότητα
 • Διαγωγή κοσμιοτάτη
 • Λευκό ποινικό μητρώο
 • Βαθμός Απολυτηρίου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης 18,5/20 και άνω.
 • Εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων πριν από την υποβολή της αίτησης ή απαλλαγή ή αναστολή.
 • Εξασφάλιση θέσης στα Πανεπιστήμια Κύπρου, σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή άλλης χώρας για το 1ο έτος σπουδών.
 • Ανώτατο όριο εισοδήματος της οικογένειας €30,000 (πατέρας – μητέρα).
 • Σε περίπτωση πολύτεκνης οικογένειας (4 παιδιά και άνω – εξαρτώμενα), το όριο εισοδήματος αυξάνεται κατά €2000 για κάθε παιδί. Σε περίπτωση μονογονεϊκών οικογενειών και ορφανών παιδιών, το ανώτερο όριο εισοδήματος οικογένειας, ανέρχεται στις €32,000.
 • Η φοίτηση να είναι κανονική, διαρκής και όχι εξ ’αποστάσεως.

 

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι την 3η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 1.30μ.μ.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων, μπορείτε να αποτείνεστε στο Αρχείο (τηλ. 26 962 324) ή στην Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Γεροσκήπου (τηλ. 26 960 857). Για τα έντυπα των αιτήσεων, ακολουθείστε τους πιο κάτω συνδέσμους:

Παραχώρηση Υποτροφιών Δ.Γ. 2019 – 2020

Δήλωση Οικονομικής Κατάστασης για Αίτηση Υποτροφιών

 

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

 

Βράβευση Δήμου Γεροσκήπου για περιβαλλοντικές δράσεις – 2019

 

Ο Δήμος Γεροσκήπου έχει βραβευθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, για την έμπρακτη συμμετοχή του στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «ZERO WASTE BEACH» το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και την Cola-Cola στην Κύπρο στο πλαίσιο του οράματος για ένα κόσμο χωρίς απορρίμματα.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν σε παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές, στην υιοθέτηση καινοτόμων και βιώσιμων πρακτικών από παραθαλάσσιες επιχειρήσεις, Τοπικές Αρχές και το ευρύ κοινό, στην καθιέρωση ετήσιων εκστρατειών καθαρισμού παραλιών και βυθών, στη συλλογή ανακυκλώσιμων αποβλήτων και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την πλαστική θαλάσσια ρύπανση.

Ο Δήμος Γεροσκήπου ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και προστασίας της δημόσιας υγείας θα συνεχίσει την πολύπλευρη δράση του και θα συμμετέχει σε κάθε πρόγραμμα που έχει ως στόχο την προστασία του Περιβάλλοντος και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

 

 

Ανακοίνωση για την εγγραφή δημοτών στις Επιτροπές του Δήμου Γεροσκήπου

 

Ο Δήμος Γεροσκήπου ενημερώνει τους δημότες του, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρία του ημερ. 12/11/2019 αποφάσισε την επανασύσταση των Επιτροπών του Δήμου.

Ως εκ τούτου όσοι δημότες επιθυμούν να αιτηθούν για την εγγραφή τους σε οποιαδήποτε επιτροπή, θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία τους είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση  [email protected] είτε μέσω τηλεομοιότυπου στο 26961247.

Oι επιτροπές στις οποίες μπορεί κάποιος να εγγραφεί είναι οι ακόλουθες:

 • Πολιτιστική Επιτροπή και Αναζωογόνηση Παραδοσιακού Πυρήνα
 • Επιτροπή Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Βιοτεχνικής περιοχής
 • Επιτροπή Υγείας και Καθαριότητας
 • Επιτροπή Νεολαίας, Αθλητισμού και Διαχειριστική Αθλητικού Κέντρου
 • Πολεοδομική Επιτροπή και Παραλίων
 • Επιτροπή Τουρισμού, Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Θεμάτων
 • Επιτροπή Προσφύγων, Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευημερίας
 • Επιτροπή Αδελφοποίησης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Αρχείο του Δήμου Γεροσκήπου στο τηλέφωνο 26962324.

 

Δήμος Γεροσκήπου

Διατηρείτε τη Γεροσκήπου καθαρή!

Ο Δήμος Γεροσκήπου απευθύνει έκκληση προς τους δημότες του για περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση σε σχέση με το θέμα της καθαριότητας και διαχείρισης των απορριμμάτων εντός των δημοτικών ορίων. Η συνδρομή από πλευράς όλων των δημοτών για διατήρηση της καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος είναι εξίσου σημαντική και ως εκ τούτου, παρακαλείται το κοινό όπως μην εναποθέτει αυθαίρετα κλαδέματα, χόρτα, ογκώδη αντικείμενα, μπάζα και άλλα άχρηστα αντικείμενα σε δημόσιους, κοινόχρηστους ή και ανοικτούς χώρους.

Για το σκοπό αυτό, υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο μας, λειτουργεί καθημερινά το Πράσινο Σημείο (Κέντρο Οικιακής Ανακύκλωσης) που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο Κολώνης (παρά τον νέο κυκλικό κόμβο), όπου γίνεται δωρεάν παραλαβή συγκεκριμένων υλικών – αποβλήτων.

Στο Πράσινο Σημείο, παραλαμβάνονται τα πιο κάτω υλικά:

 1. Αδρανή – Μπάζα ( χαλάσματα, Σοβάδες, Τσιμέντα.
 2. Ακτινογραφίες
 3. Αλουμίνιο
 4. Άχρηστα για ταφή
 5. Γυαλί
 6. Έπιπλα
 7. Θερμόμετρα
 8. Κλαδέματα Γρασίδι (πράσινα)
 9. Λαμπτήρες
 10. Μεταλλικά Αντικείμενα ( παλιοσίδερα καλοριφέρ κλπ)
 11. DIY (πλακάκια,είδη υγιεινής κ.α΄.)
 12. Μπαταρίες οχημάτων
 13. Ξύλο
 14. Παιχνίδια
 15. Πλαστικά δοχεία
 16. Πλαστικό
 17. Στρώματα
 18. Υλικά καθαρισμού ( σκούπες – φλόκοι)
 19. Υλικά συσκευασίας ( χαρτόνια)
 20. Υφάσματα
 21. Χαλιά
 22. Φάρμακα – Ιατρικά ( χάπια κ.α.)
 23. Χαρτί
 24. Χρώματα ( μπογιές με βάση νερό)

Η παραλαβή των πιο πάνω υλικών τα οποία θα προέρχονται μόνον από νοικοκυριά ή και από τρίτους, οι οποίοι θα έχουν εκ των προτέρων άδεια/εξουσιοδότηση του Συμβουλίου ΧΥΤΑ Πάφου, είναι δωρεάν. Σε καμία περίπτωση δε θα γίνεται παραλαβή υλικών – αποβλήτων από εμπορικές δραστηριότητες, εργολήπτες, βιομηχανίες ή άλλους επαγγελματικούς φορείς.

Το Πράσινο Σημείο λειτουργεί Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις  08.00  μέχρι και τις 17.00 και Σάββατο από τις 08.00 μέχρι και την 13.00.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Γεροσκήπου στα τηλεφώνα 26961400 και 26960863.

Η Καθαριότητα αποτελεί Υπόθεση Όλων μας! Με σεβασμό στην ποιότητα της ζωής των δημοτών, στην προστασία του περιβάλλοντος, συνυπευθυνότητα και συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος μας για διατήρηση της καθαριότητας.

 

Aναβάθμιση του οδικού δικτύου της Γεροσκήπου

Ο Δήμος Γεροσκήπου συνεχίζει τις ασφαλτοστρώσεις σε διάφορες οδούς των δημοτικών του ορίων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν εκτελεστεί εργασίες συνολικού ύψους €2.000.000 ευρώ και υπολογίζεται πως κατά το έτος 2020 θα δαπανηθούν επιπλέον €200.000 ευρώ για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Γεροσκήπου.

 

 

Back to top