Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Άρχισαν με επιτυχία τα ”Ιεροκήπια”

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η έναρξη των φετινών  «Ιεροκηπίων», την περασμένη Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου. Τα «Ιεροκήπια» επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά ότι αποτελούν τον πιο σημαντικό πολιτιστικό θεσμό στην επαρχία Πάφου.

 

Στην Έναρξη των Εκδηλώσεων, σε μια κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Γεροσκήπου, πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Τα Τραγούδια της Παρέας» του Μάνου Λοΐζου, με τους Κώστα Μακεδόνα, Δέσποινα Ολυμπίου, Ανδρέα Ελεσνίτσαλη, το φωνητικό σύνολο «Διάσταση» και οκταμελή ορχήστρα. Συμμετείχε ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ιεροί Κήποι».

 

Σε χαιρετισμό του, ο Δημαρχεύων Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης τόνισε ότι «ο Δήμος Γεροσκήπου κατάφερε μέσα από συστηματική προσπάθεια να καθιερώσει τα «Ιεροκήπια» ως ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό, υπερτοπικής, μάλιστα, σημασίας».

 

Κηρύσσοντας την έναρξη των «Ιεροκηπίων», εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης εξήρε τη συμβολή των «Ιεροκηπίων» στον πολιτισμό.

 

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, ο Δήμος Γεροσκήπου απέδωσε μεταθανάτια τιμή στον αείμνηστο Μιχαλάκη Λεπτό για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Γεροσκήπου και την εν γένει προσφορά του στον Δήμο. Τίμησε επίσης τον, μέχρι πρότινος, Δημοτικό Σύμβουλο Χαράλαμπο Πάζαρο για την προσφορά του στον Δήμο.

 

Αυτή την εβδομάδα, το πρόγραμμα των «Ιεροκηπίων» συνεχίζεται την Τετάρτη 13/9, στο Γυμνάσιο Γεροσκήπου, με τη θεατρική παράσταση «Ο Παπαφίγκος» και την Παρασκευή 15/9, στην «Κάτω Βρύση», με τη μουσική παράσταση «Ένα Φεγγάρι Αλλόκοτο», με τη Χρύσω Μακαρίου στο τραγούδι και τον Μανώλη Νεοφύτου στο πιάνο.

 

Back to top