Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Απάντηση προς Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών Γεροσκήπου και ΑΚΕΛ Γεροσκήπου


Αναφορικά με τις καταγγελίες και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο και στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με στόχο τον διασυρμό του Δήμου Γεροσκήπου και την προβολή συγκεκριμένων προσώπων, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα πραγματικά γεγονότα για το θέμα της διαμόρφωσης χώρου πρασίνου από ιδιωτική εταιρεία.
Το ιστορικό της εν λόγω υπόθεσης είναι πως επιχειρηματίας με επιστολή του, η οποία παρουσιάστηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6/12/2022, εξέφρασε την επιθυμία του για την επαναδιαμόρφωση χώρου πρασίνου ο οποίος βρίσκεται πίσω από την επιχείρησή του. Ο χώρος, αρχικά, είχε διαμορφωθεί από τον ιδιοκτήτη, όταν είχε λάβει τις απαιτούμενες άδειες το έτος 2000, όμως με την παρέλευση του χρόνου και κυρίως λόγω του ότι βρίσκεται σε απόμερο μέρος καταστράφηκε από τη δράση βανδάλων. Ο επιχειρηματίας δήλωνε πως ο σχεδιασμός θα γινόταν από ειδικούς και θα αναλάμβανε όλα τα έξοδα με αίτημα να χρησιμοποιεί τον χώρο για δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη την πολύ κακή εικόνα του εν λόγω χώρου, αφού λόγω του ότι βρίσκεται στη γεωργική περιοχή σε ένα αδιέξοδο σημείο χωρίς επισκεψιμότητα που κάποιοι συχνά εναπόθεταν εκεί σκουπίδια και μπάζα, ομόφωνα αποφάσισε την έγκριση του αιτήματος, νοουμένου ότι θα ετοιμάζονταν σχέδια και θα υποβάλλονταν στην τεχνική υπηρεσία για έγκριση. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κοινοποιήθηκε στον επιχειρηματία με τον όρο πως σε καμία περίπτωση η έγκριση αφορά ιδιωτικοποίηση και/ή οικειοποίηση του χώρου.
Παράλληλα, καλό θα ήταν να λεχθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι υπό παραχώρηση, καθότι ο τίτλος ιδιοκτησίας δεν έχει εκσυγχρονιστεί και το Δημοτικό Συμβούλιο στην απόφασή του ημερομηνίας 6/12/2022 είχε καταγράψει πως θα πρέπει να γίνει εκσυγχρονισμός του τίτλου ιδιοκτησίας.
Πρόσφατα, ο επιχειρηματίας έχει ολοκληρώσει τη διαμόρφωση του χώρου. Ο Δημοτικός Μηχανικός, μετά από επιτόπια επιθεώρηση, διαπίστωσε πως παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τα εγκριθέντα σχέδια και αρχές που είχαν τεθεί και με επιστολή του κάλεσε τον επιχειρηματία να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του, αλλιώς θα ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα εναντίον του.
Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και κάποιοι θα πρέπει να σταματήσουν να πολεμούν τον Δήμο Γεροσκήπου, τον οποίο δεν χάνουν ευκαιρία να διαβάλλουν. Θεμιτή η κριτική, αθέμιτη όμως η παραπληροφόρηση. Είναι, επίσης, άξιο απορίας το γεγονός πως κάποιοι απέφυγαν να ζητήσουν την επίσημη ενημέρωση για το σκεπτικό της απόφασης αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες ο Δήμος έχει προβεί για το θέμα, επιλέγοντας τον δρόμο της στείρας κριτικής .
Συνάμα, μας λυπεί πως παρά το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του Δημαρχεύοντος προηγήθηκαν συναντήσεις στο Δημοτικό Μέγαρο με όλα τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς της Γεροσκήπου και τους τονίστηκε πως τόσο ο Δημαρχεύων όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεσή τους για συζήτηση των όποιων εισηγήσεων ή αποριών έχουν με στόχο τη βελτίωση του Δήμου, κάποιοι για τους δικούς του λόγους ακολουθούν τη δική τους τακτική.
Επαναλαμβάνουμε πως είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε για συνάντηση, για να του λύσουμε τις οποιεσδήποτε απορίες έχει και να τον ενημερώσουμε για οποιοδήποτε θέμα χρειάζεται επιπλέον πληροφόρηση.
Ο Δήμος Γεροσκήπου λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και έχει ως μέλημα του το Δημόσιο Συμφέρον.
Εν κατακλείδι, δηλώνουμε πως η Γεροσκήπου είναι πάνω από όλους και δεν θα επιτρέψουμε την εκμετάλλευσή της από κανέναν.

Back to top