Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Απάντηση σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα



Θα θέλαμε να αναφερθούμε στα πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία αφορούν την αξιοποίηση του παλαιού ΚΕΝ Γεροσκήπου και να ενημερώσουμε τόσο τους Δημότες Γεροσκήπου όσο και τους Δημότες του νέου Δήμου Ανατολικής Πάφου πως το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και παραπλανητικά.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου με στόχο την ωρίμανση ιδεών και όχι την λήψη τελικής απόφασης για επιλογές ανάπλασης, αναβάθμισης και επανάχρησης του Χώρου, έχει προβεί σε σειρά ενεργειών ώστε να μην παγοποιηθεί το έργο ως εξής:
– Συναντήσεις με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα Δημόσια και Ιδιωτικά
– Δημόσια Διαβούλευση με τη συμμετοχή δημοτών για την αξιοποίηση του χώρου
– Συνεργασία με Ιδιώτη Πολιτικό Μηχανικό με στόχο την αποκατάσταση της στατικής /δομικής επάρκειας των υφιστάμενων οικοδομών
– Ανταλλαγή απόψεων με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου
– Συνάντηση με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη Υπουργείων
– Συνεργασία με διεθνούς εμβέλειας αρχιτεκτονικό γραφείο και ετοιμασία Master Plan
– Γραφική αποτύπωση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης
– Κατάθεση Προτάσεων μέσω της στρατηγικής του Δήμου με στόχο τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Οι προτάσεις είναι τέτοιας μορφής που δεν αποκλείουν μελλοντικές επεμβάσεις και αξιοποίηση του χώρου, ενώ δεν αποκλείουν επίσης εναλλακτικές χρήσεις, οι οποίες θα στηρίζονται σε βασικές αρχές.
Οι αρχές επιγραμματικά είναι οι ακόλουθες:
– Διάσωση και Αποκατάσταση του χαρακτήρα ενός σημαντικού Ιστορικά και Αρχιτεκτονικά Βιομηχανικού Συνόλου, που περιλαμβάνει τόσο τα υφιστάμενα κτίσματα όσο και τον υπαίθριο χώρο.
– Αναβάθμιση και Επανάχρηση του συγκροτήματος με Παραγωγικό και Βιώσιμο τρόπο.
– Αλληλεπίδραση μεταξύ Εκπαιδευτικού, Κοινωνικού και Πολιτιστικού τομέα, με κύριο άξονα την απόδοσή του στην κοινότητα αλλά και ευρύτερα.
– Άμεση σύνδεσή του με τις γειτονικές σε αυτό λειτουργίες και χώρους, όπως το Πάρκο Γλυπτικής και την Κεντρική Πλατεία της Γεροσκήπου, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου κοινωνικής επαφής και αναψυχής, πολλαπλών χωρικών διαβαθμίσεων και δραστηριοτήτων.
– Διάσωση της άυλης κληρονομιάς.
– Υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών καινοτόμων δράσεων.
– Ανθρωπιστική /Οικολογική προσέγγιση.


Τα δημοσιεύματα περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες, οι οποίες προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη .
Με βάση αυτά τα δημοσιεύματα το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου έχει δημοσιεύσει ανακοίνωση η οποία είναι τουλάχιστον ατυχής και στρέφει αδίκως το κοινό αίσθημα κατά του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου.
Εν κατακλείδι, ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε επιθυμεί να έχει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση για το θέμα να απευθύνεται στον Δήμο Γεροσκήπου και να μην παρασύρεται από ψιθύρους και αβάσιμες πληροφορίες.

Back to top