Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΑΦΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 02/07/2024  και ώρα 19:30 στην αίθουσα Pantheon του ξενοδοχείου Aliathon , η τελετή της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του πρώτου Δήμαρχου του νεοσύστατου Δήμου Ανατολικής Πάφου κ. Νίκου Παλιού,
των Αντιδημάρχων Γεροσκήπου, Κονιών, Τίμης, Αχέλειας και Αγ. Μαρινούδας καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων για την περίοδο 01/07/2024 – 30/06/2029.
Η τελετή ξεκίνησε με παρουσίαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου: για το διαμέρισμα της Γεροσκήπου εξελέγησαν οι Κυριάκος Ανδρέου, ο Γιώργος Λεωνίδα, ο Αναστάσης Τσαππής, ο Παρασκευάς (Σκεύος) Σαββίδης, ο Ευάγγελος Αθανασίου, ο Μάριος Χατζημιτσής, η Γεωργούλα Χριστοφή και ο Θανάσης Ζέρβας. Για το Δημοτικό Διαμέρισμα Κονιών εξελέγησαν η Φάνη Αναστασίου και ο Μιχάλης Κουντουρέσιης και για το Δημοτικό Διαμέρισμα Τίμης ο Σωτήρης Παλλαρή.
Ακολούθησε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικό ενώ εκ μέρους της Δημοτικής Υπηρεσίας απηύθυνε χαιρετισμό ο Δημοτικός Γραμματέας Κώστας Αναστασιάδης. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο τέως δημαρχεύων της Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου των προηγούμενων χρόνων.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος Νίκος Παλιός ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Διαμερισμάτων και τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή θητεία. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι τον τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντάς του τη δυνατότητα να υπηρετήσει τον τόπο ως Δήμαρχος ενώ υποσχέθηκε πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να τιμήσει αυτή την εντολή.
Ο κ. Παλιός τόνισε : “Επί δημαρχίας μου, οι κομματικές ταυτότητες θα μείνουν έξω από το Δημαρχείο και όλοι μαζί θα αποφασίζουμε για το κοινό καλό και το συμφέρον του τόπου μας. Όλοι έχουν θέση σε αυτή την πορεία.” Ακολούθως συμπλήρωσε ότι οι δημότες θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση της καθημερινότητας εκφράζοντας τις ιδέες και απόψεις τους. Η πρώτη περίοδος της νέας Τοπικής Αρχής θα είναι δύσκολη, είπε ο κ. Παλιός, αλλά παρόλο που η ευρύτερη περιοχή έχει πολλές ελλείψεις και στερείται βασικών υποδομών, όλα αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Η σύγκλιση των πέντε συνιστωσών και η ίση μεταχείρισή τους, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους, αποτελεί βασική προτεραιότητά για το Δήμαρχο όπως είπε, αναφέροντας ότι κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα θα αποκτήσει τον δικό του ρόλο, θα έχει το δικό του μερίδιο στην ανάπτυξη, το δικό του σχέδιο για το μέλλον.
Χαιρετισμούς απεύθυναν και οι Αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Στην τελετή παρέστησαν πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες της επαρχίας Πάφου και πλήθος κόσμου από τον Δήμο Ανατολικής Πάφου.

Back to top