Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μεγάλη Διάκριση του Δήμου Γεροσκήπου στην συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Δήμος Γεροσκήπου ως πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Υγιείς Πόλεις» συμμετείχε στις 21/11/2023 – 23/11/2023 στην Ουτρέχτη στο Ετήσιο Συνέδριο Εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων.
Στην αντιπροσωπεία που μετέβη στην Ουτρέχτη μετείχαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Χριστοφίδης, ο συντονιστής κ. Πανίκος Τρακκίδης , ο Δημοτικός Γραμματέας κ. Κώστας Αναστασιάδης και ο Υγειονομικός Λειτουργός κ. Μάριος Νικήτας.
Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα την Υγεία και την Ευημερία για όλους, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια του κινήματος των Υγιεινών Πόλεων.
Στην Ουτρέχτη συμμετείχαν πέραν των 400 εκπροσώπων των πόλεων και των Εθνικών Δικτύων που συνιστούν το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγειών Πόλεων .
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν :
– Μία Υγεία, ένα μέλλον, προχωρώντας προς την Πλανητική Ευημερία.
– Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω: Προώθηση της υγείας σε μια ψηφιακή εποχή.
– Δύναμη των πόλεων: Παρέχοντας μια ατζέντα χωρίς αποκλεισμούς για την ψυχική υγεία.
– Δημιουργία βιώσιμων τόπων για όλες τις γενιές.
– Μαθαίνοντας από την εμπειρία: Προώθηση ανθεκτικών πόλεων ενόψει έκτακτων περιστατικών.
Στα πλαίσια της συνάντησης και μετά από ψηφοφορία εξελέγη στο πενταμελές “Advisory Committee” του Ευρωπαϊκού Δικτύου ο συντονιστής του Δήμου Γεροσκήπου κύριος Πανίκος Τρακκίδης . Η εκλογή του κύριου Τρακκίδη αποτελεί μία τεράστια επιτυχία τόσο για τον Δήμο Γεροσκήπου όσο και για την Κύπρο γιατί είναι η πρώτη φορά που η μικρή μας πατρίδα εκπροσωπείται στην εν λόγω επιτροπή.
Τέλος ο Δήμος Γεροσκήπου συμμετείχε στη συζήτηση για τον καθορισμό της Πολιτικής Δήλωσης του Δικτύου Υγιών Πόλεων για το έτος 2023.
Back to top