Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ανακοίνωση-Απάντηση του Δήμου Ανατολικής Πάφου σε Ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Ο Δήμος Ανατολικής Πάφου θα εφαρμόσει τους νόμους και τους κανονισμούς για τις διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται στα δημοτικά του όρια.

Αναφορικά με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου για (δήθεν) υπαναχώρηση που σημειώθηκε για άρση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος της διαδρομής από το Αεροδρόμιο Πάφου μέχρι τη Τσάδα, εν όψει της Συνόδου Κορυφής των MED9, ο Δήμος Ανατολικής Πάφου ξεκαθαρίζει τα εξής:


1) Με πρωτοβουλία του ΕΟΑ, έγιναν δύο συσκέψεις τον Σεπτέμβριο για τον εξωραϊσμό της συγκεκριμένης διαδρομής. Στην πρώτη, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε μόνον η απομάκρυνση πινακίδων μικρού μεγέθους, λόγω έλλειψης χρόνου. Στη δεύτερη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Πάφου έθεσε θέμα απομάκρυνσης και των μεγάλων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος της διαδρομής. Προθυμοποιήθηκε, μάλιστα, να αναλάβει ο Δήμος Πάφου τη διαδικασία καταγραφής τους. Ακολούθως, συμφωνήθηκε ότι θα γινόταν ενημέρωση των ιδιοκτητών των πινακίδων και, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους, συνεργεία του Δήμου Πάφου θα αναλάμβαναν για λογαριασμό του ΕΟΑ την απομάκρυνσή τους.


2) Επειδή, όμως, διαπιστώθηκε από τον Δήμο μας ότι ο ΕΟΑ δεν είναι κατά νόμον η αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση των συγκεκριμένων διαφημιστικών πινακίδων, το θέμα εξετάστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Πάφου στη συνεδρία του ημερ. 26/9/2024. Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία, στο πλαίσιο του νόμου, που θα βάλει τάξη στην αναρχία που παρατηρείται με τις διαφημιστικές πινακίδες. Ξεκαθαρίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Πάφου θα εφαρμόσει όλους τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς και θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, χωρίς να σύρουμε σε δικαστικές περιπέτειες τον Δήμο μας.


3) Ο Δήμος Ανατολικής Πάφου είναι ένας νεοσύστατος Δήμος, που κληρονόμησε πολλά προβλήματα, και το Δημοτικό Συμβούλιό του εργάζεται σκληρά για την επίλυσή τους. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η παράνομη διαφήμιση. Ήδη ο Δήμος, παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών του, έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση μικρότερων πινακίδων κατά μήκος του παλιού δρόμου Αεροδρομίου, καθώς και στην καθαριότητα της διαδρομής. Έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει και με τις μεγαλύτερες πινακίδες, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει η οικεία νομοθεσία και οι κανονισμοί του Δήμου.


4) Ο Δήμαρχος Πάφου καλείται να επιδεικνύει σεβασμό στις αποφάσεις άλλων τοπικών αρχών της επαρχίας μας.

Back to top